lunes, octubre 09, 2006

Titelles a Barcelona

Barcelona presenta una bona programació aquest mes d'octubre, centrada en els seus espais habituals dedicats a aquest gènere teatral: 1- La Puntual, 2- el Tibidabo i 3- l'Espai Fènix.

1- LA PUNTUAL
Doble programa:
- CARAMANTE
- MAMULENGOS DEL BRASIL

“CARAMANTE” Espectacle d’Ombres Xineses
Dijous 12, Divendres 13, Dissabte 14 i Diumenge 15
a les 18h.

Rinaldo està tan pagat de si mateix que no veu ni la seva pròpia ombra, i, és clar, com sempre passa en aquests casos, això a l'ombra no li fa cap gràcia. És per aquest motiu que la seva ombra se'n ha fartat i li ha parat un parany en què ha caigut de cap com un beneït. De manera que, sense saber com ni perquè, s'ha trobat enmig del país de les ombres, on no hi ha cap altra llei que la del malcarat Caramante. Per sortir d'aquest lloc habitat per ombres dels qui han quedat atrapats en les seves pròpies fantasies fins a perdre tot contacte amb la realitat, no li queda cap altre remei que aplacar-se els fums i buscar l'ajut de Basul Karak, un aprenent de mag, bastant sapastre, y de Balbina, una bella sirena, els cants de la qual feren naufragar a molts mariners, fins que un encostipat va canviar el timbre de la seva veu i ara es guanya la vida com a cantant de blues en un cabaret dels baixos fons.

Quin serà el destí de Rinaldo? Pasarà la prova i podrà fugir del país de les ombres? Heus aquí un enigma del qual ningú no en coneix la solució.

A l'entrada del teatre s'entregarà a cada espectador unes ulleres per poder seguir l'última escena en tres dimensions.

Direcció : Magda Puyo.
Text : Miguel Vigo.
Banda Sonora : J. A. Gutiérrez.
Ombres : Jordina Salvany.
Tramoia : Tero Guzmán.
Tècnic : Néstor Navarro.
Efectes Especials : Jaume Grau.
Manipulació : Eugenio Navarro.

PREU: 6 Euros
_____________________________________________

MAMULENGO PRESEPADA DE BRASIL
amb l' espectacle
O ROMANCE DO VAQUEIRO BENEDITO...

a càrrec de Chico Simões
Dijous 12, Divendres 13, Dissabte 14 i Diumenge 15a les 20h.

Alguns personatges del Romance són clàssics de la cultura popular del Brasil, d'altres, més contemporanis, irrompen en aquest espectacle ple d'improvitzacions i amb una comunicació directa amb el públic.Benedito, Margarida i el Brau Estrela fugen de la granja del Capità João Redondo. El Capità, pare de Margarida que està embarassada, els persegueix amb una cobra gegant. El bebé neix, i en mig de les festes i les lluites es batejat alhora que també ho és el públic.

Titellaire: Chico Simões
Preu: 8 Euros
Premi al millor espectacle a Festival Nacional de Teatre-Florianópolis -1997

El día 12 a les 21 hores tindrà lloc una xerrada/col·loqui amb el titellaire brasiler Chico Simoes sobre l'actualitat del teatre de titelles a Brasil.

Eugenio Navarro
La Puntual
Allada Vermell 15.
08003 Barcelona.
Tel 639 305 353
E-mail contact@lapuntual.info
Web http://www.lapuntual.info


2- Marionetes del Tibidabo:

Com sempre, sesions obertes a tots el públics els caps de setmana al Parc d'Atraccions del Tibidabo. Per a més informació a: http://www.marionetarium.com/



3- Espai Fènix:

En el teatre-taller de Mariona Masgrau, sessions per a les escoles amb dos espectacles:

- La Capsa de Joguines
- Viatge pedagògic al món dels titelles.
Mariona Masgrau, membre de la companyia de Teatre de Marionetes La Fanfarra i cofundadora del Teatre Malic, convida a mestres, educadors i gent interessada a gaudir d’una nova mirada al món dels titelles. Inicia aquest viatge amb la titellaire al seu taller. Allà, els visitants veuen a l’artista en el seu mitjà. I mentre explica com es construeix un titella, què és exactament una marioneta o què hi ha darrera d’un espectacle de titelles, Mariona Masgrau va explicant la seva passió per a aquest gènere que l’ha ocupat durant trenta anys de la seva carrera: els estranys processos de la creació, els misteris de la manipulació, les funcions, els viatges…

I, com és lògic que succeeixi, la titellaire no triga gaire a desdoblar-se en un titella: en aquest cas, serà Sophia, una marionea encantadora i juganera que acompanyarà al públic en un apasionant viatge a través del món d’aquests curiosos éssers que són els titelles. L’objectiu d’aquest viatge és, a més a més de comprovar la universalitat i la riquesa d’aquest llenguatge teatral, descobrir les seves inmenses possibilitats pedagògiques.

Per acabar, s’estableix un diàleg amb els assistents on entre tots es valora com aquest llenguatge, a través del joc de les emocions, incideix en tants temes d’actualitat que afecten als nens i a les nenes. Igualment s’analitzen les seves possibilitats com a eina pedagògica per a saber encarar-se amb els problemes de la diversitat cultural.

Espai Fènix
Teatre-Estudi de Marionetes
Plaça Fènix - Masriera, 9-10
Sants - Barcelona 08014
tel: 93 207 58 36 - Mòvil: 646 769 378
marionamasgrau@yahoo.es

Més informació a: http://www.marionamasgrau.com/

No hay comentarios: