viernes, mayo 16, 2008

Homenaje a Mariona Masgrau y a Pepe Otal en la Fira de Titelles Romà Martí

En Caldes de Montbui, a pocos kilómetros de Barcelona, y en ocasión de la Fira de Titelles que se organiza anualmente (se trata de la onceava edición, ver programa, este año con dirección artística de Eugenio Navarro), se va a presentar una exposición realizada por el escenógrafo José Menchero con marionetas de Mariona Masgrau y fotografías de Jesús Atienza con imágenes de Pepe Otal y la misma Mariona Masgrau. La inauguración es el viernes 16 de mayo, a las 5h de la tarde.

Cómo dice el texto de presentación:

Enguany, la Fira de Titellaires Romà Martí està dedicada a dos artistes cabdals en l’univers de les marionetes de Catalunya: en Pepe Otal i la Mariona Masgrau. Dos titellaires que ens han deixat durant l’any 2007. Amb trajectòries diferents però paral.leles en l’espai i en el temps, a més a més de ser grans amics i còmplices en molts espectacles, els dos es van iniciar en el seu art envers els anys 1975-76.

Mariona Masgrau, a Portugal primer i després a Barcelona, funda junt amb Eugenio Navarro i Toni Rumbau La Fanfarra, una de les companyies de més prestigi del país, creadora del personatge de Malic, que donarà nom a molts espectacles i el 1984 a l’entrenyable Teatre Malic.

Pepe Otal va ser director i fundador del Grupo-Taller de Marionetas, instal.lat primer a la Barceloneta i més tard a un local del carrer Guàrdia de Barcelona, una companyia mítica convertida en escola de titellaires de la que han sortit nombrosos marionetistes de gran prestigi.

Els dos eren titellaires aventurers, intèrprets i a la vegada grans creadors de taller. Els últims anys es van destacar pels seus espectacles solistes i personals: La Mariona a l’entorn del tema de la dona i del personatge de Sophia, Otal a través de les seves visions de clàssics de l’òpera com el mateix Don Giovanni. La Fira de Titellaires Romà Martí vol homenatjar aquests dos creadors que han deixat un gran buit tant en l’espai creador com pedagògic del món titellaire de Catalunya i d’Espanya.

No hay comentarios: